Корнизите за пердета, освен основната си функция да носят пердетата, те са и основна част от интериора. Вписването им в общата идея е отговорна и в някои случаи трудна задача.
Производителите предлагат голямо разнообразие от модели и видове.

Корнизите за пердета могат да бъдат:
- в зависимост от начина на монтаж - на стена, на таван, между две стени или на самата дограма;
- в зависимост от управлението – ръчно, с въжета и с ел.задвижване;
- в зависимост от материала, от който са изработени – РVС, дърво, метал;

Когато са монтирани на таван същите могат да бъдат скрити зад декоративна бленда от РVС, текстил или декоративен профил /виж Orac, NMC/  или в ниша от новия окачен таван от гипскартон. Когато са монтирани на стена корнизите се съчетават по материал и вид с останалите елементи от интериора, като дори завършващият декоративен елемент може да бъде подходящо подбран.

Марки: Busche, Moller, Mottura, Gardinia, Zela

Щорите са устройства, предназначени основно за защита от слънце, светлина и въздушни потоци. Могат да бъдат поставени на самата дограма или пред нея, в зависимост от конкретната ситуация около прозореца, общата визия и интериора в самото помещение. Самостоятелно или в комбинация с пердета, декоративният ефект играе важна роля при избора им.

релси, корнизи, системи за пердета и щори

Ламелните щори – хоризонтални или вертикални, които можете да намерите при нас са произведени от дърво, бамбук, алуминий или текстил.
При хоризонталните щори ширината на ламелите е 16мм, 25мм, 27мм и 50мм в зависимост от материала, а при вертикалните -89 и 127мм.
Монолитни са римските щори, роло щората и щорите тип „японска стена”, произведени от текстил или импрегнирана целулоза – Wolen Paper.
Големи са изискванията към текстилът, който се използва за изработката на римската щора  и „японската стена”, в плътен или прозрачен вариант.
Всички видове щори могат да бъдат с ръчно или с  дистанционно управление Absolute motor или Somfy motor.

Фирмата производител „ Арексимгарден” , произвеждаща щори по лиценз и с материали на Хънтър Дъглас - Холандия  дава до 5 години гаранция в завимост от модела на механизмите.                                                                 начало >> релси, корнизи, системи за пердета и щори


Веста Декор


ваучери за подарък

отоплителни системи

интериорен текстил

детски играчки